El passat dia 21 de novembre dins de la Jornada d’Immersió Estratègica anual d’AqüiCAT es va presentar l’estudi que el CREDA ha realitzat vers les “Potencialitats per a una designació comuna pels productes aqüícoles de Catalunya. Percepcions dels agents del sector”, aquest treball es conseqüència directa del que es va publicar al Juliol del 2011, “Estudi de Posicionament dels Productes Aqüícoles Catalans per part del Consumidor a Catalunya”.
L’anterior estudi concloïa que existia un interès per part d’algun segment de consumidors per una producció local catalana i que un origen català reforçaria determinats aspectes, en especial, pel que fa a una major garantía de control. Per tant, podria recolzar-se en una marca col·lectiva identificable per part del consumidor.
Partint d’aquesta situació, s’ha fet l’estudi, que aviat estarà disponible en la seva versió integra, per tenir en compte quines son les percepcions , actituds i opinions dels productors aqüícoles vers el desenvolupament d’una designació comuna pels productes aqüícoles catalanes, afegint-ne també, els comercialitzadors del sector.
Es destaquen els següents resultats per part dels productors:
- Els productors mostren una actitud positiva vers la creació d’una marca comuna a Catalunya.
- La marca hauria de complir uns estàndards de qualitat, garantia d’origen, qualitat i seguretat alimentària.
- Potenciar campanyes de difusió i promoció i assegurar-se que el consumidor rep la informació en el punt final de venda.
- En el cas particular dels bivalves, existeix un major interès per una marca marca pròpia “Marisc del Delta de l’Ebre”.
I els experts diuen:
- Qualitat per sobre d’origen.
- El mercat d’interès no ha de ser exclusivament el català.
- L’aspecte clar per la creació d’una marca: la seva promoció.
I més que es pot trobar a la presentació de l’estudi.